Kicsit az is vagy, amit megnéztél

Filmszerész

Filmszerész

Bardócz Laci Bondjai: Oroszországból szeretettel

2015. május 27. - Kovács Gellért

from_russia_with_love_ver3_xlg.jpgLaci tízéves forma, irtó okos és jófej gyerek, nemrég haverkodtunk össze – nála nagyobb James Bond-rajongót nem ismerek. Nem csak korosztályosan keni-vágja a 007-es filmeket: komoly tárgyi tudása, csodás beszélőkéje és karakán stílusa van. Isten is kritikusnak teremtette, nemdebár? Úgyhogy megkértem, ha elfoglaltságai engedik, időnként írjon már a blogra a kedvenc Bond-epizódjairól. Íme, az első rövid szösszenet, fogadjátok szeretettel, Budapestről – öööö, Oroszországból.

Készült 1963-ban, ez a második James Bond film, vagyis, Sean Connery második Bond-filmje is. Ez a film a hidegháború alatt játszódik, így nem meglepő módon nem lehetett kihagyni belőle a Szovjetuniót. Itt jelenik meg először a „Fantom” titkos bűnöző szervezet, ami egymásnak akarja ugrasztani az oroszokat és az angolokat. A Fantom későbbi Sean Connery Bond-filmekben is visszatér majd, sőt a 2015. november 6-án megjelenő Spectre című Bond-filmben is, sok idő után, újra ez a bűnszövetkezet kapja a főgonoszi címet.

James Bondnak munkája során egy szovjet nővel kell megismerkednie. Bondon látszik, hogy a nő nem jelent neki semmit, csak a munkáját végzi, és néha ki is élvezi azt. A film végére azért egy kicsit beleszeret a nőbe. Bondnak Törökországba kell utaznia, miután a titkárnőnél Miss Moneypenny-nél hagy egy nőről készült fotót, amire azt írja rá, hogy: Oroszországból szeretettel. Szerintem, jó poén az, hogy Bond gazdag török vendéglátójának minden alkalmazottja a fia, sőt még a rendőrök is a fiai! Nőt nem is látunk a családban. Amikor Bond a török cigányokat megy meglátogatni csaknem kizárják, mivel náluk az a szokás, hogy ha két nő egy férfiba szerelmes, meg kell verekedniük. Végül beengedik, persze két nő rögtön párbajra hívja egymást. Szerintem Sean Connery fantasztikus úriembert, nagyon jó Bondot alakít ebben a filmben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr857497222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása