Kicsit az is vagy, amit megnéztél

Filmszerész

Filmszerész

Izomból zsötem

2015. március 12. - Kovács Gellért

Cannes-ban imádták, ami csak azért meglepő, mert A küzdők nem akar nagyot dobni. És persze így dobja a legnagyobbat: Thomas Cailley első rendezése üdítően természetes, egészségesen optimista és végtelenül szellemes szerelmesfilm. Főszereplői pedig egyenesen imádnivalóak.mozikepek.png

Madeleine katona akar lenni. Arnaud nem tudja, mi akar lenni. Ő csak segít bátyjának tovább üzemeltetni nemrég elhunyt apjuk vállalkozását. Aztán, amikor épp a lány családjánál építenének egy kerti házacskát, a fiú le se tudja venni szemét a viselkedését tekintve nem éppen nőies teremtésről. Egyfelől azért, mert bár Madeline minden megtesz azért, hogy elterelje a figyelmet külsejéről, ez mit sem változtat azon, hogy a csaj gyönyörű, másfelől meg nem sokkal azelőtt ők már találkoztak, sőt mit több, verekedtek(!) egymással a tengerparton, szóval, van némi közös múltjuk. Beszólás beszólást követ, aztán ahogy az várható, a két fiatal szépen egymásba habarodik. Ez pedig akkor derül ki igazán, amikor Arnaud is jelentkezik arra a kiképzésre, ahova Madeleine annyira el szeretne jutni. 

Az élet egy harc! Ám persze nem csak a nemek harca. Madeline például magasról tesz a fiúkra, vagy hát úgy csinál, mint aki csak az apokalipszisre készülődik. Nyers halat turmixol és súlyokkal a hátán úszkál a medencében. A fiú meg nem tudja feldolgozni, hogy ez a kis bunkó mindennel együtt mennyire tetszik neki. Bájos páros, s tulajdonképpen ennyi elég is ahhoz, hogy telibe találjanak minket. A megkapóan megcsavart utolsó félórát kivéve nagyjából mindegyik jelenet után ki lehet találni, mi lesz a következő – de a fene akar az események elé rohanni, amikor ezt a filmet ennyire jó nézni.les-combattants.jpgÉrdekes, hihető srácokat lehet itt látni, semmi fontoskodás, műdráma, fesztiválfilmes művészkedés. Mozizás van, barátaim! E két kiváló ifjú színészről remélem sokat fogunk még hallani: Kévin Azais épp annyira bamba, hogy elhiggyük neki az ösztönszerű vonzódást, Adele Haenel pedig igazán kivételes alkat; egyszerre tud brutálisan szép és vaskosan maszkulin lenni. És nem csak a vállai miatt! Egyikőjüknek se A küzdők az első filmje, de ha nekem valaki azt mondta volna, hogy az utcáról kasztingolták őket a produkcióba, azt is elhittem volna, hisz annyira hitelesek. Ráadásul a legutolsó jelenetben úgy néznek egymásra, hogy az ember még azt is elhiszi, hogy amit lát, az nem is film. Azt hiszem, az ilyesmire mondják, hogy tökéletes az illúzió. Tehát talán nem is az.

Kihagyhatatlan néznivaló – jövő hét csütörtöktől a mozikban!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr937261645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása