Kicsit az is vagy, amit megnéztél

Filmszerész

Filmszerész

Miért kötelező Oscart adni A Lego kaland betétdalának?

2015. február 21. - Kovács Gellért

Leginkább azért persze, mert Awesome! Na de érvelnék kicsit konkrétabban is.watch-everything-is-awesome-music-video-the-lego-movie.jpg

1. Valóban szégyen és gyalázat, hogy a tavalyi év legjobb animációs filmjét nem jelölték kategóriájában – akkor legalább ennyi jusson már neki! Tán a szent Akadémia azért csinálta ezt, mert feltartott kisujjal idegenkedik attól, hogy egy népszerű, egyébként is kapós márka továbbnépszerűsítő produkcióját áldja meg azzal a szoborral? Remélem, tévedek, hiszen ha így lenne, kénytelen lennék felfordulni a röhögéstől. Könyörgöm, mi nem számít terméknek arrafelé? Vagy egyáltalán: bárhol? S mi ezzel a baj?maxresdefault_1_1.jpg2. Ennyire vicces dal már régen nyert (fanatikus Breki-rajongóként mondom, hogy nem, sajnos a Man or Muppet se volt kiemelkedően szellemes). Bírom én a szerelmet, a musicalt, a szomorkodást, meg a szentimentalizmust, a country-t, meg a Disney-t, meg mindent, de nagyon ritkán van olyan, hogy az Oscar igazán büszkén mer odafordulni a szemtelenség felé. Legyen szó jelölésről, vagy pláne díjazásról. Persze, néha tudnak kicsit, köhint, haladni a korral, elvégre már két egész hip hop szám is kapott díjat 2015-ig bezárólag (hűha!), ám az Everything Is Awesome (hibátlanul marhajó magyar fordításban: Minden szupi-szuper) humorához emlékeim szerint csak a Blame Canada pimaszsága mérhető, amely ugye a South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan betétdala volt, s a 72. gálán a drága Robin Williams adta elő, meglehetősen élvezetesen. De persze nem kapott díjat a mű.

3. Az Everything Is Awesome az új idők, vagy ha úgy tetszik, az animációs filmek Always Look on the Bright Side of Life-ja. Vagy az is lehet(ne) belőle. Hogy Shawn Patterson, Joshua Bartholomew, Lisa Harriton, Andy Samberg, Akiva Schaffer, és Jorma Taccone szerzeménye (már az is mekkora poén már, hogy ilyen sokan írták, még akkor is az, ha tudjuk, hogy az utolsó három név a The Lonely Island komikus triót takarja) milyen köröket futhat az utókorban, majd elválik, ám az tényszerű, hogy amióta A Lego Kalandot bemutatták a mozik, e bárgyúnak tűnő szupersláger kiszerelhetetlen a fejekből. Ráadásul éppen annyira megteszi napi jókedvserkentőnek, mint erős fájdalomcsillapítónak egy-egy rohadt nehéz munkanap előtt, közben, után.

4. Tényleg nem jó dal. Pocsék. Gagyi popszemét. És igen, most pedig az jön, hogy pont ezért hibátlan. Hiszen a filmben agymosásra használják – s itt jön megint a képbe az is, hogy A Lego kaland ezért is több holmi jól kitalált reklámfilmnél: úgy promózza a legózást, hogy nem csak játszásiból ad bele mindent, ami adható. Leginkább agyban, de szívben is persze. Vagy hát megerősíti, hogy van neki kapcsolata: velünk. Nem azt mondom, hogy mindannyian olyan Emmettek vagyunk, akiknek elegük van abból, hogy úgy kell éreznünk, az életünk jobban teljesít... De majdnem ezt mondom. Vagy hát inkább azt mondom: minden szupi-szuper. Amíg vannak ilyen vitaminok, addig feltétlenül. Mint ez a film. Mint ez a dal. 

ÚGYHOGY NE ÉGESSÉTEK TOVÁBB MAGATOKAT ODAÁT: OSCART NEKI HÉTFŐ HAJNALBAN!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr907192267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegkoko 2015.02.22. 18:38:25

Nem érdemel semmit se ez a túlértékelt szarkupac.Nem is értettem, hogy sokan miért vannak érte megőrülve kb mint a mami pornóért, csak azt legalább megnézés nélkül is tudta az ember hogy rémesen gagyi lesz.Ennél meg megnézés után derült ki .

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.02.23. 12:15:43

hat sokan vannak akik NEM ERTIK a sok metaforat es intelligens utalast... Zavarna is ha mindenki ertene. Akkor nem is lenne jo, szajbaragosan nem mukodne.

komolyan, ha valaki leirja nagy nyilvanossag elott, hogy tulertekelt meg szar azzal egy lesujto bizonyitvanyt lobogtat az intelligenciajarol es muveltsegerol...

Tenyleg jo dal. pont azert amiert a blogger leirta'

Battenfeld 2015.02.23. 12:15:58

Megnéztem és meghallgattam mindent, amit belinkeltél. Szerény véleményem szerint a Lego cuccok azért nem kaptak szobrot mert rosszak. (A rosszak helyett más szót akartam írni, de...)

Jegkoko 2015.02.23. 17:19:24

@Chaoyang: Az egész filmen nincsen semmi különleges mondanivaló , és attol mert valakinek nem jön be ez a túlértékelt szar akkor az nem lesz debil ahogyan te fogalmaztad. Nézzd meg még 40x és élvezz el tőle ha ennyire odáig vagy érte.
süti beállítások módosítása