Kicsit az is vagy, amit megnéztél

Filmszerész

Filmszerész

Régi bölények: Márkus László

2015. február 02. - Kovács Gellért

Átköltöztetem a blogra a bölényeket is. Még Szilveszter környékén jutott ő eszembe, s azért is akkor, mert akkortájt általában leadják azt a kabarétréfát, amiben üvöltve szaggat szét egy bútordarabot, hogy mi került ezen a fotelon hétezer kétszáz forintba? Pazar jelenet, de ha Márkus László, akkor nekem inkább az, ahogy Az ötödik pecsétben viszi a húst a szeretőjének: csúszva-mászva, lázálomban. Na meg persze a rímekben beszélő Béni, meg a “mindig éhes SS Obersturmführer” – és még nagyon sokan mások, akiket megformált ez a zseniális, kicsit arisztokratikus, fanyar modorú színésznagyság.

10896862_334741943382721_6146027421245616420_n.jpg

Az feltűnt már nektek, hogy csak azért érdemes rajongani, aki maga is képes erre? Ugyanis imádta Laurence Oliviert, tán még találkoztak is egyszer. Ó, és ne feledjem! Ha nem láttátok a Defekt című filmet, amiben kéjgyilkost játszott, hát mindenképp ajánlom. Talán az egyetlen érvényes pszichothriller, ami valaha itthon készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr757134921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása