Kicsit az is vagy, amit megnéztél

Filmszerész

Filmszerész

Bardócz Laci Bondjai: Goldfinger

2015. június 10. - Kovács Gellért

ws_james_bond_in_goldfinger_1024x768.pngA 10 esztendős Laca újabb Bond-ajánlása:

„Az elmúlt napokban sokat gondolkoztam, hogy melyik Bond-filmről írjak. Az adta az ihletet, hogy a nyaralónknál lementünk a piacra. Én az ócskapiacon kotorásztam, hátha van ott valami régi matchbox. Az ütött-kopott autók között rátaláltam egy igazi különlegességre: James Bond régi Aston Martinja hevert ott. Benne ült Sean Connery, váltani lehetett a rendszámát, stb... Így hát, gondoltam, a Goldfingerről írok.

1964-ben készült, ez a harmadik James Bond film, Sean Connery főszereplésével. Története az arany körül forog, így szerepel benne az amerikai Fort Knox, ahol az Egyesült Államok aranytartalékának nagy részét őrzik, Amerika egyik legvédettebb és leghíresebb helye. Nemcsak aranyat őriznek itt, hanem az amerikai kormánynak fontos tárgyakat, iratokat. Ezekről csak találgatások vannak. De például itt őrizték a második világháború után a magyar koronát, és a koronázási ékszereket, mivel a nácik magukkal vitték, és őket elfogták, így az Egyesült Államokhoz került a korona. Az aranykincstárba biztonsági okok miatt senkit sem engednek be, a nagyközönség számára is csak egyszer, 1974-ben nyitották meg. A filmesek is kértek engedélyt, hogy az épületben forgassanak, de ezt nem engedték, így a filmeseknek egy saját Fort Knox-i aranyraktárat kellett elképzelniük, és megépíteniük. Az eredeti Bond-novellában Mr. Goldfinger ki akarja rabolni Fort Knoxot, de a filmesek rájöttek, hogy ez lehetetlen, mert ha már az ott állomásozó tömérdek katonát is legyőzték, legfeljebb két órájuk van kirakodni az aranyat, mielőtt a hadsereg megérkezne. De Fort Knoxban olyan sok arany van, hogy ez lehetetlen. Így kicsit megváltozott a forgatókönyv.

Szerintem Sean Connery nagyon jó 007-est alakít ebben a filmben. Mindenhez van valami humoros hozzászólása, megjegyzése. Világhírű a film főcímdala, amit Shirley Bassey énekel, persze ebben is, mint minden Bond-zenében, visszatér az eredeti James Bond-dallam. Nekem még az tetszik nagyon ebben a filmben, amikor Bond a titkárnővel Miss Moneypennyvel beszélget, majd közbeszól a főnök. Szerintem összességében is egész jó, érdemes megnézni."

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr277531716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása