Kicsit az is vagy, amit megnéztél

Filmszerész

Filmszerész

Régi bölények: Kállai Ferenc

2015. február 02. - Kovács Gellért

Könnyű lenne most ideírni, hogy miket mondott Pelikán Józsefként. De hát nem is az, amit. Hanem ahogy. Naiv lett volna a magyar filmtörténet egyik legfontosabb szerepében? Inkább rácsodálkozós. Hogy te jó ég, ennyi hülyét! Igen, ennyi hülyét. De milyen jó, hogy a hülyék között akad néha egy-egy olyan, mint amilyen Kállai volt. Játszott persze gyilkost, megátalkodott pártfunkcit is. Sokat. Mindent játszott, amit a nagy színészek tudnak. Bármit. Orgont, Micimackót.

64781_321208828069366_1389189812536818963_n.jpg

Az olyan filmekben is nagy tudott lenni, mint A miniszter félrelép. Áll a folyosón az Astoria igazgatójaként és azt kérdi, hogy na de kérem, mi történik itt? Senki se tudta nála kerekebbre nyílt tekintettel, őszintén kétségbeesve, tényleg semmitseértve mondani azt, hogy na de kérem, mi történik itt. Most is meg lehetne ezt kérdezni. Mindig meg lehetne. De hát ő se élhetett örökké. Pedig igény, az lett volna rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr197134975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása